Beløn Sander for Penkowas svindel

Den skandaleramte hjerneforsker og svindler Milena Penkowa udtalte for et par år siden, at »det handler om at eliminere hinanden, og det er pisseligegyldigt hvordan. Det er det, der gør det tilstrækkeligt grimt til, at man kan tale om en krig. Men det er en del af gamet.« Stor er derfor tilfredsstillelsen ved at se Penkowa selv blive trukket igennem sølet, selvom Uetisk Råd naturligvis stadig står ved sit udsagn om, at fup, svindel og talentløshed bør fremmes i det danske universitetssystem (en opfordring, som regeringen efterlever til fulde, og som oppositionen uden tvivl vil forstå at fortsætte).

En opsummering af sagen, som den foreløbig tager sig ud, viser, at der er tre centrale aktører: Milena Penkowa, der er anklaget for svindel med forskningsresultater og for at opdigte et firma i Spanien, og som har løjet om sin mors og søsters død; Ralf Hemmingsen, der som dekan for sundhedsvidenskab og nu rektor for Københavns Universitet beskyldes for at have holdt hånden over Penkowa, og som har været bekendt med, at moderen og søsteren lever; og tidl. videnskabsminister Helge Sander (V), som er gode venner med Penkowa, holder ferie med hende, har tildelt hende en pris på 1,1 mio. kr. og har hjulpet hende ved at videreformidle anonyme personangreb mod hendes modstandere.

Uetisk Råd er begejstret over at se, hvordan den tvivlsomme dekan/rektor, den hyper-arrogante forsker/svindler og den stupide fhv. videnskabsminister sammen udgør en velsmurt maskine, der har formået at ødelægge den rest af troværdighed, som Helge Sander ikke allerede har berøvet universiteterne; og Rådet indstiller derfor Helge Sander til en Nobelpris efter eget ønske.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.