Mere korruption og inflation

Foto: Hamidsad.
Foto: Hamidsad.

Danmark bliver jævnligt udråbt til at være verdens mindst korrupte land, hvilket selvfølgelig piner Uetisk Råds korrumperede sjæl.

Men heldigvis betyder “det mindst korrupte land” jo ikke, at Danmark slet ikke er korrupt, men blot at andre lande er endnu mere korrupte; og i øvrigt er det jo ikke værre, end at det kan laves om ved at korrumpere løs, så Danmark kan klatre op/ned ad rangstigen.

Rådet blev derfor lykkeligt over at læse, at Lars Rohde, direktøren for Nationalbanken, har ansat sin nabo i en stilling med en månedsløn på 173.913 kr., naturligvis uden at slå stillingen op først. Ganske vist er det ikke nogen særlig bedrift at få en høj løn i en bank, der trykker sine egne penge, men der er alligevel grund til at glæde sig over, at hjørnestenen i dansk valutapolitik korrumperes.

Uetisk Råd opfordrer alle centralbanker til (også på dette område) at lade sig inspirere af Robert Mugabes paradisiske land, Zimbabwe. Den strålende pengepolitik, som føres af Zimbabwes centralbank, sikrede i november 2008 en hyperinflation på ikke mindre end 79,6 milliarder procent, hvorefter landet desværre opgav at have sin egen valuta.

Se også Rådets gamle bekendtgørelse om Jørgen Poulsen og negerpengene.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.