David Trads og Platon viser vejen til diktaturet

Platon-statue i Athen. Foto: Sébastien Bertrand (CC BY 2.0)
Platon-statue i Athen. Foto: Sébastien Bertrand (CC BY 2.0)

Den store uetiker David Trads skriver i et debatindlæg om sin store bekymring for EU og Europas fremtid, og han udråber sagligt og sobert EU til at være det bedste, der nogensinde er sket i Europas historie:

EU er en den største gave, som europæerne nogensinde har fået. Jo, Platon og de øvrige græske filosoffer lærte os demokratiet. Jo, Voltaire og videnskabsfolkene førte os ind i Oplysningstiden. Men Schuman og andre fremsynede statsmænd gav os freden.

Uetisk Råd er særligt begejstret over henvisningen til historiens måske mest betydningsfulde filosof, Platon. Platon var nemlig en svoren fjende af demokratiet og ønskede at indrette en stat, der blev regeret af filosoffer. Han nåede endda at blive den grå eminence bag Dionysios 2., der var diktator i Syrakus (Siracusa).

Uetisk Råd, der jo selv består af indsigtsfulde vismænd, kunne ikke være mere enigt med Trads og Platon. Vejen til det fuldkomne samfund går igennem et platonsk diktatur. Tak til den kloge og indsigtsfulde David Trads for at have gjort opmærksom på dette.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.