Uffe Ellemann og Putin i nyt tv-program

Fotos: Kreml (CC BY 4.0) og Johannes Jansson (CC BY 2.0)
Fotos: Kreml (CC BY 4.0) og Johannes Jansson (CC BY 2.0)

Uetisk Råd og DR (som kontrolleres af UR) lancerer et nyt talksjåv som konkurrent til TV2’s Ellemann & Lykketoft, hvor de to levebrødspolitikere og professionelle bedrevidere Uffe Ellemann-Jensen og Mogens Lykketoft bekræfter sig selv og hinanden i, at de har ret. Det nye program vil også have Uffe Ellemann som deltager, men i stedet for den gamle trotskist Lykketoft vil Uffemanden – måske overraskende – blive sekunderet af præsidenten for Den Russiske Føderation, Vladimir Putin.

Ellemann og Lykketoft synes måske ved første øjekast ikke at have mange lighedspunkter, men viser sig ved nærmere eftersyn at være meget ens i såvel synspunkter som arrogance. Noget lignende gælder for Ellemann og Putin, viser en undersøgelse fra Uetisk Råd. Ellemann er nemlig en stor tilhænger af demokrati på den måde, som Putin også foretrækker: et system, hvor befolkningen hverken har adgang til at stemme eller til at ytre sig frit. Det fuldkomne demokrati, med andre ord.

Uffe Ellemann-Jensen Vladimir Putin
Tilhænger af ytringsfrihed Nej! Nej!
Tilhænger af frie folkeafstemninger Nej! Nej!
Interesseret i Den Kolde Krig Ja! Ja!
Tilhænger af Putin Nej, ikke officielt. Ja!
Tilhænger af Ellemann Ja! Hvem?

Følg Ellemann & Putin på DR1 til hver en tid! De utallige afsnit i serien vil blive sendt imellem alle genudsendelserne af Kriminalkommissær Barnaby (Midsomer Murders), sådan at de to programmer tilsammen vil udgøre 100 % af DR’s sendeflade (fraregnet de sniksnakkende og manipulerende tv-aviser samt de timelange vejrudsigter).

Som konsekvens af de meget store udgifter til produktion af programserien stiger medielicensen med 5.000 kr. per 1. juli.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.