Det Etiske Råd vinder licitation på uetiske høringssvar

Uetisk Råd er plaget af store arbejdsmængder, og Rådet har derfor besluttet at udlicitere den arbejdstunge opgave med at udforme høringssvar til lovforslag til en ekstern leverandør.

Vinderen af udbuddet er Det Etiske Råd, der ellers af mange opfattes som Uetisk Råds modstykke, dog uden grund.

Det Etiske Råds formand, Gorm Greisen, har allerede udformet det første høringssvar på vegne af Uetisk Råd. Det drejer sig om Høring over udkast til forslag til lov om forsøgsordning med medicinsk cannabis, hvor Det Etiske Råd har afgivet følgende høringssvar, der altså i virkeligheden er indsendt på vegne af Uetisk Råd:

Rådet konstaterer, at loven rejser væsentlige etiske dilemmaer, som ligger inden for Rådets virkeområde. Rådet skønner dog ikke – inden for den givne tidsramme og på baggrund af den forudgående politiske og faglige debat om forslaget – at kunne bidrage med væsentlige nye perspektiver.
(Kilde: L 57 høringssvar, s. 7)

Uetisk Råd har for nemheds skyld udformet en opsummering af det affejende og teenage-ugidelige høringssvar:

Det ville være relevant, hvis vi udtalte os om dette, og vi har faktisk også en holdning til det, men vi gider ikke rigtig sige, hvad vi mener, også fordi det ville kræve, at vi læste en masse ting, som andre har sagt.

Vi glæder os til at se, hvilke uetiske perler fremtiden kan bringe. Tak for samarbejdet, Det Etiske Råd!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.