Lad spædbørn sulte (opdateret)

27. september 2015: molokUetisk Råd havde på dette sted bragt en bekendtgørelse om healeren Kay Hougaard. Ifølge DR er Hougaard tidligere slagter og gået konkurs med både IT og biludlejningsfirmaer” og mener nu, at bl.a. spædbørn tager skade af mad og i stedet skal leve af lys alene, hvilket blot forudsætter, at der betales tusindvis af kroner for en behandling hos Hougaard.

Imidlertid har Hougaard nu truet Uetisk Råd med politianmeldelse, fordi han mener, at Rådets udsagn er injurierende. Frem for selv at vurdere Hougaard og hans metoder vil Rådet derfor nøjes med at citere, hvad DR beretter om ham:

Børnelæge og ekspert i ernæring, Annebeth Rosenvinge er meget kritisk overfor Kay Hougaards koncept.

– Behandlingsmetoden er på alle måder helt uvederhæftig og sågar decideret sundhedsskadelig. For mig at se, er der tale om et spirituelt tiltag på en selvopfundet meget afvigende profeti om menneskekroppens fysiologi. Jeg forstår, at der er børn, der reelt går i denne ‘behandling’ og det er en ganske alvorlig ting, siger Annebeth Rosenvinge.

[…]

Børnelæge og ekspert i ernæring, Annebeth Rosenvinge mener, at det er decideret omsorgssvigt fra forældrenes side, hvis de sender deres børn til behandling med lysernæring.

– Vi taler her om, at rådet går på, at børn således skal faste. Og tilsyneladende tidsmæssigt ubegrænset. Jeg finder rådet så sundhedsfarligt, at jeg ikke ville betænke mig et øjeblik på at lave en underretning til de sociale myndigheder, hvis jeg fik kendskab til, at forældre valgte denne behandling til deres børn, siger Annebeth Rosenvinge.

Børnelægen mener desuden, at sagen er så alvorlig, at Sundhedsstyrelsen bør gribe ind.

Uetisk Råd vil endvidere til stadighed henlede opmærksomheden på romanen Imperium af Christian Kracht, der bl.a. handler om en gruppe personer, der forsøger at leve udelukkende af kokos, og om en nabogruppe, der kun vil leve af sollys.

Desuden opfordrer Uetisk Råd fortsat til, at Kay Hougaard bliver tildelt én eller gerne flere af de direktørstillinger i Skat, der netop i disse dage tilsyneladende er ved at blive ledige.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.