Tag-arkiv: overforbrug

Stands Århus Kommunes fattigmandsindkøb

Georg Emanuel Opiz: Fyldebøtten (1804)

Uetisk Råd er rasende over at se, hvordan landets kommuner bliver drevet til tiggerstaven af konstante nedskæringer. Senest er det Århus Kommunes usselt lave forbrug, der er blevet genstand for offentlig opmærksomhed:

På et seminar med kun én overnatning i februar 2012 blev der f.eks. – foruden en lang række tilbehør til maden, chips og slik – bl.a. indkøbt følgende mad- og drikkevarer til i alt ni personer:

6,5 kilo irsk striploin oksesteg, næsten 2,5 kilo oksemørbrad, næsten to kilo lammekrone, 3 kilo hakket oksekød, fem canadiske hummere i lage, kammuslinger, to poser luksusrejer, to pakker tigerrejer, to kilo Fourme Dambert ost, en gouda chili ost, 48 øl, 30 flasker danskvand, en flaske 23-års rom og otte flasker vin.

Uetisk Råd er simpelthen fortvivlet over, at de ni kommunalt ansatte tilsyneladende skal nøjes med en halv hummer hver, når nu de kunne have fået en hel; og tilmed skal de slå sig til tåls med de dyre canadiske hummere i stedet for de endnu dyrere danske.

Hvor længe skal vi acceptere, at kommunerne tvinges til denne form for beskedenhed og nøjsomhed? Vil vi tolerere den slags jammerlig fattigdom i vores velfærdssamfund? Hvornår lukker regeringen den sociale massegrav i kommunerne? Flere bevillinger og højere skatter NU!