Tilskuervold er værdighed

Uetisk Råd kommer den voldssigtede tilskuer, som løb ind på banen og slog dommeren, til undsætning. Uetisk Råd vil gerne give vedkommende 29-årige dansker, der er bosat i Sverige, vores uforbeholdne støtte.

Hvad ligner det dommeren at give Christian Poulsen et rødt kort for at slå Markus Rosenberg i maven? Vold og slåskampe burde være lovligt i (og uden for) fodboldspillet. Uetisk Råd mener, at når regler ikke overholdes, er det, fordi de ikke burde være der. Tillad derfor vold på fodboldbanen, da tilskuere alligevel hellere vil se blod end sport.

Af den grund forstår vi udmærket den tydeligt berusede tilskuer (som har oplyst at have indtaget 15–20 genstande før og under landskampen), at han lader den harme, vi alle føler, gå ud over den usympatiske, tyske dommer Herbert Fandel. Tilskueren kæmper en brav kamp for mere vold i fodboldspillet, uden for banen og på lægterne.

Den kritiske læser vil muligvis fundere over, hvorfor vi har brug for vold og had blandt tilskuere. Vi har brug for tilskuervold, eftersom historikere skal have noget at lave og få deres løn for. Hvor ville de være uden Heysel-katastrofen eller Hillsborough-katastrofen? Der kan du nemlig se, kritiske læser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.