Frenologi – der er noget om snakken

frenologi1
Frenologi er læren om, hvordan kraniets facon afspejler bestemte mentale egenskaber og niveauer af intelligens osv., og hvordan man måler disse faktorer vha. opmåling af menneskers hoveder.

Frenologien har igennem de seneste årtier været ude for noget af en nedtur, men managementeksperter fra Uetisk Råds HR-afdeling opfordrer nu til, at denne ædle videnskab igen bør blive udbredt, således at menneskers produktionsværdi kan afgøres objektivt og effektivt. De personer, der er værd at samle på, bør forfremmes og udvælges til reproduktion, mens man omvendt bør smide dem væk, der har uønskede hovedformer og –størrelser og deraf følgende egenskaber.

Vha. frenologiske undersøgelser og visse racebiologiske selektionsmekanismer vil man således kunne øge profitten og derved glæden. Man kunne kalde det en slags forstærket darwinisme.

UR’s største bekymring i denne forbindelse er dog, om frenologien simpelthen vil fremstå som overdrevent saglig i sammenligning med de principper om ‘forandringsledelse’, ‘mindfulness’ og almindelig nepotisme, der allerede dominerer det danske samfund.

frenologi2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.