Carsten Jensen – ridder af den gode tone

I dag er det én af de virkeligt store kanoner fra tone-fronten, der får ridderslaget af Uetisk Råd. Carsten Jensen har gjort sig til bannerfører i kampen for, at man skal tale ordentligt om sine medmennesker.

Rådet beundrer, hvordan Jensen i sine utallige vrede kronikker og debatindlæg forener uetisk (mangel på) dømmekraft med skarptskårne, subtile fornærmelser af sine modstandere; særligt hans lettere sygelige optagethed af Pia Kjærsgaards seksualitet kalder på beundring såvel som tilbedelse.

Carsten Jensen, ridder af den gode tone
Carsten Jensen, ridder af den gode tone. Foto: Rodrigo Fernández

Carsten Jensens ridderslag

Ordenskapitlet for Den Gode Tones Orden har tildelt Carsten Jensen ridderslaget med følgende begrundelse:

Sammen med en række andre forfattere skrev han et opråb imod den forråede tone i debatten; Jensen og de øvrige krævede et opgør med “nedværdigende og diskriminerende omtale og usande kollektive generaliseringer”; man må udvise den fornødne “menneskelige og sociale anerkendelse” af sine medmennesker; og forfatterne kritiserede debattens brutale karakter: “Dagligt optrappes retorikken, dagligt vokser doserne af aggressivitet i politik og medier”.

Nogenlunde samtidig talte Carsten Jensen selv om sine politiske modstanderes “infame tankegang og menneskesyn”. Han beskrev daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen som pædofil; og han funderede over, hvorvidt Pia Kjærsgaard har sex med “marokkanere. Kan hun smage på en mands sæd, hvad han har drukket dagen før?”, ligesom Jensen omtalte Kjærsgaard som det “skrigende fugleskræmsel” og “dronningen af skraldespanden”. Hendes parti kaldte Jensen den “skimlede sekt af klamme kældermennesker”.

NB: Carsten Jensen rykker op i ordenshierarkiet efter ny tilsvining!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.