Suzanne Brøgger – ridder af den gode tone

Uetisk Råds forskere har udarbejdet dette regnestykke over Suzanne Brøggers perzon.
Uetisk Råds forskere har udarbejdet dette regnestykke over Suzanne Brøggers perzon.

Forfattersken Suzanne Brøgger er mest kendt for at ligne én, der forsøger at ligne Karen Blixen, hvilket også lader til at være formålet med hendes tilværelse. Desuden har hun ligesom flere andre forfattere kastet sig ind i kampen for, at man skal tale ordentligt til og om hinanden.

Midlet til at opnå den gode tone er ekstreme tilsvininger af folk, der ikke mener det samme som Suzanne Brøgger; dog med den finesse, at hun undertiden lader sine perfide angreb på andre komme frem via sine bøger, hvorefter hun fraskriver sig ansvaret for dem, da der jo bare er tale om litterær fiktion (jf. Henrik Dahls novelle: Hvem er smukkest i landet her?)

Suzanne Brøggers ridderslag

Suzanne Brøgger – ridder af den gode tone
Suzanne Brøgger – ridder af den gode tone. Foto: EPO

Ordenskapitlet for Den Gode Tones Orden har tildelt Suzanne Brøgger ridderslaget med følgende begrundelse:

Suzanne Brøgger og en række andre forfattere, der er tilhængere af mangfoldighed og derfor ligner hinanden til forveksling, krævede i et debatindlæg, at danskerne skal holde fast i deres “umistelige moralske værdier” og bekæmpe “umenneskelighed og intolerance”. I stedet for den skingre politiske retorik, der giver uhyggelige mindelser om Nazityskland, er det ifølge Brøgger m.fl. afgørende, at man vil “afdramatisere og analysere problemerne og søge saglige, praktiske og overskuelige løsninger”.

Suzanne Brøgger sammenlignede få år senere Henrik Dahl med Joseph Goebbels og omtalte Morten Messerschmidt som “det blonde bestie” og en “vammelsmuk arier”. Desuden udstillede Brøgger den kræft- og skleroseramte Søsser Krag som “et frygteligt syn” på Gyldendals trappe, “for dér lå Krags datter døddrukken og skreg”. Brøgger beskyldte maleren Per Kirkeby for at være homoseksuel og omtalte, hvorledes Johannes Møllehave skulle have tabt bukserne ved et bryllup. Journalisten Bettina Heltberg blev af Brøgger beskyldt for at have forsøgt at kneppe sig til hævn over sine bedrageriske mænd og for at have “en karakterdefekt”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.