Tag-arkiv: besparelser

Tidlig rygerdød kan give besparelser

Tidlig død = billig død
Foto: 亜々乱 山岸 河合 (CC BY-SA 2.0)

Sundhedsstyrelsen har regnet sig frem til, at 9,3 % af alle dem, der i dag er dumme børn mellem 13 og 17 år, vil dø af rygning.

Uetisk Råd og Moderniseringsstyrelsen har et godt forslag til, hvordan man kan forhindre, at de mange tobaksdødsfald påfører samfundet unødige udgifter: Enheder fra hæren bør sendes ud til de enkelte skoleklasser for at bortskaffe 9,3 % af eleverne med det samme, inden de bliver syge, således at de ikke når at belaste samfundet økonomisk.

De sparede midler kan bruges til f.eks. sænkning af de meget høje tobaksafgifter. Uetisk Råd og de relevante ministerier vil dog samtidig afsætte en større pulje til at udtænke endnu flere metoder til at fratage befolkningen enhver rest af ansvar for deres egen tilværelse.

Respiratorer

respiratorEt emne, som tit bliver diskuteret verden over, er spørgsmålet om, hvorvidt respiratorer (som holder mennesker kunstigt i live) skal slukkes i henhold til pårørendes ønsker, og derved slå patienten ihjel. Uetisk Råd anbefaler, at man slet ikke tænder respiratorerne i første omgang, da man således kan spare penge på bl.a. sygehuspersonel og strøm. Uetisk Råd er i øvrigt af dén overbevisning, at såfremt personen gerne ville leve, havde han nok sagt det, ik’?