Tag-arkiv: rygning

Tidlig rygerdød kan give besparelser

Tidlig død = billig død
Foto: 亜々乱 山岸 河合 (CC BY-SA 2.0)

Sundhedsstyrelsen har regnet sig frem til, at 9,3 % af alle dem, der i dag er dumme børn mellem 13 og 17 år, vil dø af rygning.

Uetisk Råd og Moderniseringsstyrelsen har et godt forslag til, hvordan man kan forhindre, at de mange tobaksdødsfald påfører samfundet unødige udgifter: Enheder fra hæren bør sendes ud til de enkelte skoleklasser for at bortskaffe 9,3 % af eleverne med det samme, inden de bliver syge, således at de ikke når at belaste samfundet økonomisk.

De sparede midler kan bruges til f.eks. sænkning af de meget høje tobaksafgifter. Uetisk Råd og de relevante ministerier vil dog samtidig afsætte en større pulje til at udtænke endnu flere metoder til at fratage befolkningen enhver rest af ansvar for deres egen tilværelse.

Dumme ryger mere

manet_rygerEn ny undersøgelse* foretaget blandt israelske værnepligtige viser, at folk med lav IQ – alle de dumme idioter – har større sandsynlighed for at begynde at ryge end dem med høj IQ. Alle de storrygende medlemmer af Uetisk Råd tror dog ikke på undersøgelsen. “Jeg ikke forstå”, siger et rådsmedlem, der ønsker at være syno- samt anonym.

*) Som det fremgår af læserkommentarerne under artiklen, behøver man dog ikke at være ryger for at være en imbecil idiot.