Tag-arkiv: it

Inkompetente KMD modtager uetisk IT-pris

Modtager af URIN (Uetisk Råds INformationsteknologipris)
Foto: Jens V. Sigersted (CC BY-SA 4.0)

Når forældre skal søge om børnehaveplads til deres dumme unger, sker det oftest via et IT-system fra firmaet KMD.

I systemet har KMD sørget for at indbygge et kolossalt sikkerhedshul, der gør det muligt at indtaste et vilkårligt CPR-nummer og få oplyst, hvem det tilhører.

Sådan har det været i 12 år, indtil Esben Warming Pedersen for nylig opdagede fejlen og kontaktede KMD. Firmaet reagerede på flere måder:

  1. De benægtede, at der overhovedet var et problem,
  2. de anmeldte Esben Warming Pedersen til politiet,
  3. og de kontaktede hans arbejdsgiver “for at få en dialog”, dvs. få ham fyret.

Det kræver helt særlige uetiske evner at forene inkompetence med ondskab på denne vis, og Uetisk Råd har derfor besluttet at indstifte en ny uetisk IT-pris. Det er en flok selvretfærdige og humorforladte managementtyper, der har fået opgaven med at navngive prisen, som således blot er kommet til at hedde Uetisk Råds INformationteknologipris, i daglig tale URIN.

Der forventes at blive enorm rift om prisen, da der er så mange uetiske IT-projekter og -firmaer at vælge imellem, men KMD er altså første modtager af prisen.

Prisen vil blive overrakt af fhv. chatkonsulent og (sandsynligvis også nuværende) klamrian Rudy Frederiksen – Danmarks vel nok mest kendte IT-uetiker.

Uetisk Råds JA-kampagne begynder

Uetisk Råd har længe overvejet, hvordan det kunne deltage i kampagnen for at sikre et ja ved folkeafstemningen den 3. december. Umiddelbart er det svært at føre kampagne på mere uetisk vis, end de etablerede partier allerede gør det, særligt Socialdemokratiets indirekte sammenkædning af et nej med støtte til pædofili og kvindehandel. Men efter nærmere overvejelse er Uetisk Råd alligevel parat med kampagnemateriale, der kan indgå problemfrit i ja-kampagnens ‘argumentation’:

ja-plakat_1ja-plakat_2ja-plakat_3Del Uetisk Råds kampagnemateriale på Facebook! Gør det nu!!!

Har du fremmedgjort dit barn i dag?

En ny undersøgelse fra Uetisk Råds arvefjende Børnerådet viser, at børnehavebørn foretrækker iPad-spil frem for omgang med andre børn. Børnerådet fremsætter i den forbindelse en yderst kontroversiel opfordring til, at forældre skal tale med deres børn.

Uetisk Råd kunne ikke være mere uenigt: Børn skal man ikke tale med. I stedet skal de hurtigst muligt lære at indordne sig under samfundets normer, hvilket indebærer at erstatte menneskelig kontakt med it-løsninger. Derfor bør forældre kun kommunikere med deres børn ved hjælp af det offentliges systemer til digital post, der kræver log-in med NemID.

Hvis lille Ida-Isabella er ked af det, må hun logge ind på borger.dk og se, om der skulle være en trøstende formular at hente. Digitalisér og isolér, mener Rådet.