Tag-arkiv: PUBAD-prisen

Ørbæk Bryggeri får PUBAD-pris for grim lagerhal

Reportagefoto: Uetisk Råd (se fuld størrelse)

Nutidens arkitekter og byggefirmaer gør allerede en stor indsats for at fylde det offentlige rum op med afskyelige byggerier, der fremmedgør mennesker og spreder grimhed og æstetisk ødelæggelse overalt; men hvis vi gør en ekstra indsats, kan det blive endnu grimmere, mener Uetisk Råd. Derfor har Rådet besluttet at indstifte en ny pris for grimt byggeri, og det er en glæde at kunne uddele den første pris til Ørbæk Bryggeri.

Det østfynske bryggeri, der efterhånden forsyner hele landet med bl.a. Fynsk Forår og Kors-Øøll, ligger i et fint rødstensbyggeri i udkanten af Ørbæk; men sidste år besluttede bryggeriet at opføre en ny lagerbygning, hvilket er grunden til, at Ørbæk Bryggeri (Naturfrisk A/S) tildeles Prisen for Uetisk Byggeri, Arkitektur og Design (PUBAD). Den nye lagerbygning er nemlig så grim og fylder så meget ud til Assensvej i Ørbæk, at stedet bør blive pilgrimsmål for tilhængere af hæslig arkitektur.

Da Uetisk Råd ikke ønsker at dele sine penge med nogen, følger der ingen pekuniær belønning med prisen, der således består af æren alene.

Prisen for Uetisk Byggeri, Arkitektur og Design