Tag-arkiv: arkitektur

Omsider bevist: Fremskridtet findes

Mange har i årevis talt om, at fremskridtet er en realitet, men det har knebet med håndfaste beviser. Nu er det imidlertid lykkedes Uetisk Råd at fremskaffe endegyldig dokumentation for, at fortiden var dårlig, mens nutiden er bedre, og fremtiden er bedst:

Rozenhoedkaai, Brugge (foto: Arcalino, CC BY-SA 3.0); Fonnesbæk Kirke (foto: Hideko Bondesen, CC BY-SA 2.5)

Således var man i fortiden kun i stand til at skabe primitive og tilbagestående miljøer som f.eks. Rozenhoedkaai i Brugge, mens man i den glorværdige modernitet har formået at frembringe skandaløse beton-lortekasser arkitektoniske mesterværker som Fonnesbæk Kirke (tegnet af Ove Neumann, 1994).

Ørbæk Bryggeri får PUBAD-pris for grim lagerhal

Reportagefoto: Uetisk Råd (se fuld størrelse)

Nutidens arkitekter og byggefirmaer gør allerede en stor indsats for at fylde det offentlige rum op med afskyelige byggerier, der fremmedgør mennesker og spreder grimhed og æstetisk ødelæggelse overalt; men hvis vi gør en ekstra indsats, kan det blive endnu grimmere, mener Uetisk Råd. Derfor har Rådet besluttet at indstifte en ny pris for grimt byggeri, og det er en glæde at kunne uddele den første pris til Ørbæk Bryggeri.

Det østfynske bryggeri, der efterhånden forsyner hele landet med bl.a. Fynsk Forår og Kors-Øøll, ligger i et fint rødstensbyggeri i udkanten af Ørbæk; men sidste år besluttede bryggeriet at opføre en ny lagerbygning, hvilket er grunden til, at Ørbæk Bryggeri (Naturfrisk A/S) tildeles Prisen for Uetisk Byggeri, Arkitektur og Design (PUBAD). Den nye lagerbygning er nemlig så grim og fylder så meget ud til Assensvej i Ørbæk, at stedet bør blive pilgrimsmål for tilhængere af hæslig arkitektur.

Da Uetisk Råd ikke ønsker at dele sine penge med nogen, følger der ingen pekuniær belønning med prisen, der således består af æren alene.

Prisen for Uetisk Byggeri, Arkitektur og Design

International Baccalaureate (IB) – nej tak!

ib_nbUetisk Råd finder denne internationale uddannelse forkastelig på alle tænkelige måder, og derfor opstiller vi et reelt alternativ: Nationales Bakkalaureat, hvor eleverne lærer om de stærke nationale rødder, som er at finde i Nordeuropa!

Et skema kan tage sig således ud:

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
8.00 Nationallære Tysk Biologi/
racehygiejne
Nationallære Oldgermansk
9.00 Nationallære Historie Emneblok* Nationallære Dansk
10.00 Historie Historie Historie Oldgermansk
11.00 Kristendom Oldgermansk Historie Oldgermansk
12.00 Dansk Oldgermansk Kristendom Oldgermansk
13.00 Oldgermansk Biologi/
racehygiejne
Kristendom Biologi/
racehygiejne
14.00 Tysk Kristendom Tysk Oldgermansk
15.00 Tysk Kristendom Tysk Tysk
16.00 Oldgermansk

*) På denne spændende dag kan/skal temaer som nationalsocialisme, Anden Verdenskrig, gotisk arkitektur, middelhøjtysk grammatik, Korstogene, Apartheid-styret og fascistisk kunst tages under kærlig behandling!

På alle øvrige tidspunkter skal eleverne tilbringe deres tid i ensomhed og bøn med fanatiske studier og selvpineri.

Hagekorsbygninger – en fryd for øjet!

hagekorsbygningDet er med stor glæde, at Uetisk Råd har modtaget meddelelsen om, at den amerikanske flåde er i besiddelse af noget så lækkert som en bygning udformet som et hagekors – svastika blandt venner.

Rådet betragter bygningens eksistens som et vidnesbyrd om, at klodens magter er på vej til at indse, at uetikken er vejen frem, også når det gælder så vigtige spørgsmål som æstetik og arkitektur. Rådet kan kun opfordre til, at tendensen bliver forstærket med nye pragteksempler på uetisk byggestil, og Rådet har med dette ædle formål for øje udarbejdet et udkast til en liste over eksisterende bygninger, der med fordel kunne forskønnes med uetiske symboler:

  • Eiffeltårnet er jo som bekendt beliggende i det i mangt og meget skvattede Frankrig, men ville kunne peppes gevaldigt op, hvis det fik monteret et diskret, men dog kraftfuldt hagekors på toppen.
  • Europa-Parlamentet huserer i op imod tre bygninger, hvilket naturligvis set fra et uetisk perspektiv er en dejlig respektløs omgang med borgernes midler, men hvis det – på trods af bygningsspredningen – ulækkert-demokratiske parlament skal bevare den mindste smule værdighed, bør alle Parlamentets bygninger dekoreres med billeder af kendte lederskikkelser som Robert Mugabe, Josef Stalin og Ole Krarup.
  • Alle rådhuse i det ganske land bør fremover prydes af freds- og anti-atom-tegn.