Dårlige udsigter – verdammt!

Wolf Biermann skriver i dagens JP om den yderst uheldige udvikling i Tyskland:

  • “EN NY, SKØDESLØS tone har bredt sig. Og dette spring ud i det åbne har endda elegance og charme og smilende overmod – alle de dyder, som tyskerne totalitært har undertrykt.
    Endelig kan jeg altså juble: De to tyske verdenskriges og de to tyske diktaturers århundrede er forbi. Vi hverken vil eller må glemme vores verdensmesterskaber i skændselshandlinger, om ikke andet så for vores selvrespekts skyld og ud fra klog egenkærlighed. Men vi er kommet ud i det åbne, endelig!(…)

    HVEM VED, måske skal jeg nå at opleve, at tyskerne bliver så frie og selvbevidste, at de kan bruge Brechts børnehymne som hymne for alle landsmænd. Det har jeg foreslået de sidste 40 år igen og igen, også ved mine koncerter – jeg var forud for min tid.”

Uetisk Råd kan kun fordømme denne udvikling! Tyskland må tilbage til sine grundlæggende rødder! At tyskerne nu igen – dels på grund af VM – kan føle sig som et samlet folk, der påny tør vise fanen og tro på den demokratiske fremtid, er for Uetisk Råds redaktion en sørgelig nyhed, som vi kun kan begræde og beklage samt forkaste. Dette i fortiden så storslåede land med både nationalsocialistisk styre og de herlige minder fra DDR-tiden har vakt mange pinsler til det tyske samt andre folkeslag, hvilket Uetisk Råd i mange år glædede sig over.

Derudover var der mange positive aspekter af det faktum, at mange tyskere var bange for at vise glæde ved det land, de bor i. Uetisk Råd ønsker, at folk skal leve i skam.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.