Går stemmen i overgang? Svaret er kastration!

Kastratsangeren Farinelli (1705–1782)

Århus Domkirke har lanceret et nyt initiativ, hvor medlemmer af kirkens drengekor får mulighed for at skifte til en dirigentskole, når de ikke længere kan synge i drengekoret, fordi deres stemmer går i overgang.

Uetisk Råd begræder det nye initiativ. Den korrekte løsning havde i stedet være at tilbyde/påtvinge drengene at blive kastreret, så de glade kastrater kunne fortsætte med at synge sopran.

Sådan gjorde man i gamle dage, og det er dybt forkasteligt, at den kristne kirke ikke holder fast ved fortidens effektive løsninger. Her kunne kirken lære noget af de andre snitteglade religioner fra Mellemøsten, der fjerner dele af drengenes forplantningsorganer – og nogle gange ikke bare dele heraf.

Morten Frisch har ikke haft lejlighed til at udtale sig om Uetisk Råds forslag, men han er sikkert imod, den kedelige fyr.

3 tanker om “Går stemmen i overgang? Svaret er kastration!”

  1. Selvfølgelig skal man da skære i små børn – især drengebørn. Det ser så sjusket ud med det lille stykke hud, der sidder og dasker. Han er jo også meget pænere uden. Måske bliver han glad for det engang – ellers er det bare ærgerligt. Det er straks meget sværere, når vi taler om barnedåb. Det er jo et overgreb på det uskyldige barn, og må derfor udsættes, til barnet bliver gammelt nok til selv at bestemme – det er jo rimeligt nok, men jeg harmes over, at man ikke i det mindste kan sammenstille de to ting.

    1. Uha dåben. Eet af de værste overgreb der er set på dansk jord.
      Vand kan forårsage ufattelige skader.
      Se bare på digerne. Og vandskader generelt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.