Anders Jerichow – ridder af den gode tone

Anders Jerichcow, ridder af den gode tone

Journalisten Anders Jerichow (der tidligere har været med til at køre avisen Aktuelt i sænk, men som nu skriver opbyggelige tekster i det københavnske menighedsblad Politiken) har opfordret folk til at tænke sig om, før de ytrer sig, og til at afvise hadefuld tale. “Lad være at fremme det hadefulde. Sig fra!” skrev han for få år siden.

Nu har Anders Jerichow sat handling bag sine pæne og sobre ord ved at omtale sine politiske modstandere som “giftige svampe i skovbunden”.

Der Giftpilz (Giftsvampen)

Dermed går Jerichow i fodsporene på store uetikere som den nazistiske chefredaktør Julius Streicher (kendt fra ugebladet Der Stürmer), der i 1938 udsendte en rabiat jødehadsk børnebog med netop titlen Der Giftpilz (Giftsvampen).

På baggrund af, at Anders Jerichow således skamløst sviner andre til, imens han kræver god tone, har Ordenskapitlet for Den Gode Tones Orden besluttet at tildele hykleren Jerichow ordenens hellige ridderslag.

I Uetisk Råds kantine fejres udnævnelsen med servering af en ragout bestående af røde, grønne og snehvide fluesvampe i en dejlig flødesovs. Vi opfordrer den nye ridder til at spise med.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.