Tag-arkiv: hykleri

Jens Rohde – ridder af den gode tone

Foto: Europa-Parlamentet i Danmark (CC BY 2.0)

Perzonen Jens Rohde skiftede i 2015 parti med den begrundelse, at der var behov for et opgør med den rå tone i debatten.

Rohde har altid selv været kendt for en yderst respektfuld og afdæmpet debatstil. Særligt det islamiske terrorangreb på julemarkedet udbruddet af uro ved vinterårstidsfejringen i Strasbourg har demonstreret, at Missil-Rohde forstår at holde en sober og saglig stil i sine indlæg:

På denne baggrund har Ordenskapitlet for Den Gode Tones Orden besluttet at tildele hykleren Jens Rohde ordenens hellige ridderslag. Tillykke, Danmark. Tillykke, Europa.

Anders Jerichow – ridder af den gode tone

Anders Jerichcow, ridder af den gode tone

Journalisten Anders Jerichow (der tidligere har været med til at køre avisen Aktuelt i sænk, men som nu skriver opbyggelige tekster i det københavnske menighedsblad Politiken) har opfordret folk til at tænke sig om, før de ytrer sig, og til at afvise hadefuld tale. “Lad være at fremme det hadefulde. Sig fra!” skrev han for få år siden.

Nu har Anders Jerichow sat handling bag sine pæne og sobre ord ved at omtale sine politiske modstandere som “giftige svampe i skovbunden”.

Der Giftpilz (Giftsvampen)

Dermed går Jerichow i fodsporene på store uetikere som den nazistiske chefredaktør Julius Streicher (kendt fra ugebladet Der Stürmer), der i 1938 udsendte en rabiat jødehadsk børnebog med netop titlen Der Giftpilz (Giftsvampen).

På baggrund af, at Anders Jerichow således skamløst sviner andre til, imens han kræver god tone, har Ordenskapitlet for Den Gode Tones Orden besluttet at tildele hykleren Jerichow ordenens hellige ridderslag.

I Uetisk Råds kantine fejres udnævnelsen med servering af en ragout bestående af røde, grønne og snehvide fluesvampe i en dejlig flødesovs. Vi opfordrer den nye ridder til at spise med.

Maria Helleberg belønnes for ny rekord i god tone

Foto: Mogens Engelund (CC BY-SA 3.0)

Den yndefulde forfatterinde Maria Helleberg, der tidligere er blevet slået til ridder af den gode tone, har igen demonstreret sin uovertrufne evne til at føre en sober debat i en god tone (hvilket er noget, der ligger hende på sinde).

Således har den elegante skribent reageret på kritik ved at afsende følgende besked til en debattør:

Uetisk Råds ironi-måler eksploderede ved kontakt med beskeden, hvorefter Rådet besluttede at belønne Maria Hellebergs svinagtige dobbeltmoral besindighed og integritet ved at tildele hende titlen Storkommandør af Den Gode Tone, der hidtil kun er blevet Carsten Jensen til del.

I øvrigt kan det – uden nogen konkret anledning – meddeles, at Uetisk Råd påtænker at indstifte en belønningsmedalje for indehavere af Danmarks mest laskede kalkunkrop. Følg med.

Carsten Jensen får ny udmærkelse for god tone

Ridder Carsten. Storkommandør af Den Gode Tone
Foto: Rodrigo Fernández (CC BY-SA 4.0)

Den inkarnerede hykler Carsten Jensen, der tidligere er blevet slået til ridder af Den Gode Tone, rykker nu endnu et skridt op i hierarkiet og dermed nærmere den gode tones himmel, hvor 72 rynkede rosiner vil lovsynge ham fra evighed og til evighed.

Carsten Jensen, der mener, at det er vigtigt at bekæmpe dehumanisering og fornedrelse af andre mennesker, har nemlig opkastet bl.a. følgende udsagn på Facebook:

Den yderste højrefløj i dansk politik er en menneskelig skraldespand, og på bunden af skraldespanden, i dens allermest gærende ildelugtende lag finder vi Naser Khader.

Uetisk Råd har derfor i lutter ekstatisk begejstring over Ridder Carstens titaniske hykleri besluttet at tildele ham graden Storkommandør af Den Gode Tone, der ikke er blevet uddelt tidligere. Vi ønsker Danmark til lykke.