Tag-arkiv: psykologi

Udseende er vigtigere end lykke

Unge piger og kvinder mener (uden undtagelse!), at det er “vigtigere at være lækker end at være glad.” Dette har naturligvis medført de forventelige forargede kommentarer fra psykologer og andre “eksperter”:

  • “En kvinde skal være sexet, villig og ikke mindst tynd. Hun objektiviseres, og det er udseendet, der tæller. Eksperterne bag rapporten kæder derfor fremstillingen af kvinder sammen med udviklingen af psykiske lidelser som spiseforstyrrelser, depression og lavt selvværd.”

En forskningsrapport fra Uetisk Råd viser imidlertid, at dette netop er godt! Samfundet har brug for villige kvinder, der kun bekymrer sig om at tilfredsstille mandens behov og føde børn til brug i militæret. Hvis dette tillige medfører spiseforstyrrelser, depression og lavt selvværd, er det kun at betragte som et plus, hedder det i rapporten.

Krisepsykologi

Tilbud om krisehjælp gives i dag til danskere, herunder børn, som er vidner til eller ofre i alvorlige ulykker. Dog må Uetisk Råd efter grundig og fyldestgørende debat stille spørgsmålstegn ved flere aspekter af krisehjælpen:

Et eksempel:
En 12-årig dreng leger med ulovligt fyrværkeri. Et kanonslag eksploderer i hans hånd, som bliver revet af. Herefter kommer en krisepsykolog, der blandt andet påpeger:

  • Etisk dilemma:
    – Drengens liv ikke er slut
  • Men fakta er at:
    – Drengens liv reelt er slut

Drengen vil jo altid mangle en hånd, og alle der, omgiver ham, vil altid mangle respekt for ham.

Brug hellere psykologernes ressourcer på at få den jævne del af befolkningen til at forstå, at de ikke er selvstændige individer, men overklassens viljeløse slaver, spist af med tanker om “individets ukrænkelige ret”.

  • Eksempel:
    – Du er datter af grimme forældre og droppet af din tømrerkæreste, hvis navn er Jonni.