Behandl dine tåbelige medarbejdere skidt

En medarbejder i Københavns Kommune slapper af efter veloverstået kursus. Foto: Tibor Végh (CC BY 3.0)
En medarbejder i Københavns Kommune slapper af efter veloverstået kursus. Foto: Tibor Végh (CC BY 3.0)

Københavns Kommune har i årtier været kendt som en uetisk foregangskommune. Nu er der fremkommet endnu en sag, der ville få Uetisk Råd til at juble som små retarderede idioter – hvis det altså ikke var fordi vi er seriøse forskere, der ser meget kritisk på kommunens gøren og laden.

Sagens forløb i al sin uetiske korthed: Først ansætter Københavns Kommune regnskabsmedarbejdere, der åbenbart ikke er kvalificerede til at lave regnskaber, hvilket jo i sig selv burde være anledning til en fest og unægtelig forklarer en hel del. De arbejder så i kommunen i årevis, nogle af dem endda i knap 40 år. Derefter bliver de sendt på kursus i at lave regnskaber; men undervejs i kurset finder de pludselig ud af, at de kan blive fyret, hvis de ikke består kurset. Og efter kurset bliver 16 ud af 20 personer fyret.

Det er jo i sig selv vældigt uetisk. Men det er ikke uetisk nok! Det er simpelthen en skandale, at kommunen har set stort på de almindelige personaleprincipper i den offentlige sektor: Som alle ved, skal de fagligt dårligste medarbejdere ikke fyres, men udnævnes til afdelingsledere, så de kan gøre livet surt for dem, der faktisk passer deres arbejde. Skam jer, Københavns Kommune!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.