Nødhjælp til børnene på Roskildefestivalen

Airbus A400M og Lockheed C-130 Hercules på vej med nødhjælp til Roskilde. Foto: Airwolfhound (CC BY-SA 2.0)

De nødstedte curlingbørn på Roskildefestivalen fryser og er sultne; men nu får de omsider den hjælp, som de(res forældre) så desperat har behov for. I samarbejde med Læger uden Grænser, UNICEF og Red Barnet har Uetisk Råd nemlig indledt en storstilet humanitær indsats, der skal bringe nødhjælp frem til dyrskuepladsen.

Organisationerne har til formålet lejet en håndfuld transportfly fra Luftwaffe, som vil nedkaste bl.a. nødforsyninger over festivalpladsen til de stakkels børn, der i flere dage har boet under forhold, som de kendte på forhånd.

Nødhjælpspakkerne vil indeholde vattæpper, neglefile, en uges forsyninger af tudekiks samt rigelige mængder Cult Mokaï.

En del af pakkerne vil også rumme afkølet Veuve Clicqout-champagne, der dog vil være forbeholdt de rigeste svin. Planen er, at de lidt fattigere svin kan distraheres med Mokaien, så de ikke forgriber sig på det, der ikke tilkommer dem. Oprindelig var det tanken at levere eksklusive flasker af typen “La Grande Dame”, men da størstedelen af de indsamlede midler går til at dække lønudbetalinger til Red Barnets direktør, Helle Thorning-Schmidt, måtte vi desværre nøjes med én af de lidt billigere versioner af Den Gule Enke.

Planen om at levere kondomer i nødhjælpspakkerne er opgivet, da det nok alligevel er for sent for de frigjorte klamydiabærere.

Hvad nu?

Ved festivalens slutning venter et umenneskeligt transportkaos, når de forfrosne, herpessmittede unge skal køres hjem af deres forældre. En del af de hårdest ramte skulle efter planen have været transporteret med tog i retning mod København, men for ikke at påføre dem livslange traumer i mødet med DSB’s regionaltog har Læger uden Grænser indsat en række smuglerbåde, der i pendulfart vil sejle dem op igennem Roskilde Fjord til Frederikssund, hvor de må stige på S-toget og klare sig, som de bedst kan.

11 tanker om “Nødhjælp til børnene på Roskildefestivalen”

 1. Hvor herre bevars ….. sådanne unge mennesker burde skamme sig og tage sig sammen eller tage hjem.. Vi har sgu hjemløse der har mere brug for den hjælp i stedet for til det her pjat.

 2. Ja Curling børn er på vej og det bliver nok sværere. Forældre til dette outcom har nok selv oplevet dette, men det skal deres børn nok ikke have glæden/oplevelsen af. Vågn op og se på jer selv og forstå ungdom og stupidities som i selv gjorde.

 3. Er der ikke et konto nr, så vil jeg gerne hjælpe
  Hvis man har evnerne, er man forpligtet til at hjælpe dem i nød

 4. Det vil blive husket i mange år, både forældre og de unge mennesker , skal huske. De bliver til grin, de må allerede tage en dyb indånding, til de kommer hjem. Da de selv er skyldige, så må de bare tage det her indlæg med oprejst pande, for de skal selv betale en psykolog/ psykriater. Hav en dejlig dag. Send ikke jeres unge ud på sådan en farefuld tur, før de er modne og voksne nok.- måske er i heldige, jeres poder bliver nok ikke modne og voksne nok til gøre et nyt forsøg. Så for jer er der jo noget positivt. Nyd resten af dagen.

  1. Kære Nigga, tak for dit velargumenterede bidrag til debatten. Da du må formodes at være folkeskoleelev, kan du med fordel iagttage følgende, når du i fremtiden nedfælder dine tanker på skrift:

   – Din sætning er er nominalsætning, der efter de almindelige principper om sætningsbygning mangler et eksplicit verballed, formentlig “is”.

   – Da du ikke er personligt bekendt med dem, du henvender dig til, bør du overveje et mindre uformelt stilleje, således at du i stedet for “mom” skriver “mother”, og at du erstatter “gay” med “homosexual”. Husk også at slutte med et punktum, der indikerer, at sætningen er til ende, eller alternativt et spørgsmålstegn, ifald du ønsker at få den fremsatte hypotese bekræftet.

   Såfremt du følger disse råd, vil sætningen således lyde:

   “Your mother is a homosexual.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.