Tag-arkiv: Roskilde Festival

Nødhjælp til børnene på Roskildefestivalen

Airbus A400M og Lockheed C-130 Hercules på vej med nødhjælp til Roskilde. Foto: Airwolfhound (CC BY-SA 2.0)

De nødstedte curlingbørn på Roskildefestivalen fryser og er sultne; men nu får de omsider den hjælp, som de(res forældre) så desperat har behov for. I samarbejde med Læger uden Grænser, UNICEF og Red Barnet har Uetisk Råd nemlig indledt en storstilet humanitær indsats, der skal bringe nødhjælp frem til dyrskuepladsen.

Organisationerne har til formålet lejet en håndfuld transportfly fra Luftwaffe, som vil nedkaste bl.a. nødforsyninger over festivalpladsen til de stakkels børn, der i flere dage har boet under forhold, som de kendte på forhånd.

Nødhjælpspakkerne vil indeholde vattæpper, neglefile, en uges forsyninger af tudekiks samt rigelige mængder Cult Mokaï.

En del af pakkerne vil også rumme afkølet Veuve Clicqout-champagne, der dog vil være forbeholdt de rigeste svin. Planen er, at de lidt fattigere svin kan distraheres med Mokaien, så de ikke forgriber sig på det, der ikke tilkommer dem. Oprindelig var det tanken at levere eksklusive flasker af typen “La Grande Dame”, men da størstedelen af de indsamlede midler går til at dække lønudbetalinger til Red Barnets direktør, Helle Thorning-Schmidt, måtte vi desværre nøjes med én af de lidt billigere versioner af Den Gule Enke.

Planen om at levere kondomer i nødhjælpspakkerne er opgivet, da det nok alligevel er for sent for de frigjorte klamydiabærere.

Hvad nu?

Ved festivalens slutning venter et umenneskeligt transportkaos, når de forfrosne, herpessmittede unge skal køres hjem af deres forældre. En del af de hårdest ramte skulle efter planen have været transporteret med tog i retning mod København, men for ikke at påføre dem livslange traumer i mødet med DSB’s regionaltog har Læger uden Grænser indsat en række smuglerbåde, der i pendulfart vil sejle dem op igennem Roskilde Fjord til Frederikssund, hvor de må stige på S-toget og klare sig, som de bedst kan.

Festivaler og musik

Uetisk Råd siger med én stemme nej tak til festivaler og musik. Nej tak til kunst. Alle de unge mennesker, som i denne uge fester og slår sig løs til venstreorienteret musik på Roskilde Festivalen, burde ifølge Uetisk Råd i stedet deltage i spejderkorps som før set i Tyskland.

Et andet aktuelt emne er det i skrivende stund igangværende Live8, som vil presse de store landes ledere til at eftergive gælden til tredjeverdenslande; som tidligere beskrevet> mener Uetisk Råd det modsatte. Derimod vil Uetisk Råd – når vejret engang bliver koldt – arrangere støttekoncerter (selvom vi er imod kunst) til fordel for pro-kolonisationsbevægelser rundt omkring i det europæiske kontinent; koncerterne, der som overordnet tema vil have en hyldest til gæld og elendighed, arrangeres af Uetisk Råd i samarbejde med Fattigdomspartiet.

Hvis du allerede nu ønsker at deltage i dette fantastiske arrangement, hvor blandt andet det kontroversielle tyske orkester “Landser” deltager, skriv desvedrørende (ikke) til følgende adresse:

  • Uetisk Råd A/S & I/S
    Leningade 308 å
    6880 Tarm