Tag-arkiv: England

Tvangsfodring af afrikanere

steen_m_andersen_unicefUetisk Råd har tidligere behandlet hungersnøden i Østafrika. Nu viser det sig, at Eritrea, der ellers var udset til at være blandt modtagerne af nødhjælp, slet ikke ønsker dette:

»Jeg forstår ikke, hvorfor de insisterer på at inkludere Eritrea. Andre lande på Afrikas Horn har været ude og sige, at de har brug for hjælp. Det har vi ikke, for der er hverken hungersnød eller tørke i Eritrea. Det regner!« siger Yonas Manna til Berlingske. Han er chargé d’affaires på Eritreas ambassade for Skandinavien, der har adresse i Stockholm. Sirak Bahlibi, PR-ansvarlig på ambassaden, tilføjer:

»Eritreas regering har i årtier haft en klar politik: Vi vil gerne klare os med vores egne ressourcer, vi vil gerne arbejde for vores mad, og hvis vi får problemer med at føde vores egen befolkning, skal vi nok sige til. I øjeblikket har vi ikke brug for fødevarehjælp. Så ellers mange tak.« (fra Berlingske)

Uetisk Råds samarbejdspartner UNICEF er naturligvis bestyrtet over dette, og det samme er Uetisk Råd. Aldrig har man hørt mage – et afrikansk land, der insisterer på at klare sig selv. Hvad bliver det næste? Og hvad skal nødhjælpsindustriens mangfoldige medarbejdere i FN-organisationerne ECOSOC, ECA, UNICEF, UNHCR, WFP, FAO, IFAD, UNMEE, OCHA, DESA, OHRLLS, UNDG og UNDP m.fl., m.v., m.m., osv., etc. så lave, for slet ikke at nævne de tusinder af private nødhjælpsorganisationer? Hvad ligner det, at disse afrikanere selv vil bestemme, om de har brug for hjælp? Når nu de hvide herremænd i nødhjælpsindustrien har besluttet at hjælpe, så må Eritrea klappe hælene sammen på deres brune sutsko og gøre, som der bliver sagt, mener Uetisk Råd, og UNICEF er selv inde på noget lignende:

Hvad vil der så ske, nu hvor regeringen siger, at de ikke har ikke behov for pengene? »Det betyder selvfølgelig, at vi må tage en diskussion med dem og finde ud af, om vi ser vi ens på det her. Men hvis de har ret, er det klart, at så vil vi ikke presse nødhjælp igennem, hvor der ikke reelt er behov for det[, udtaler UNICEFs generalsekretær, Steen M. Andersen]« (se billedet øverst).

Uetisk Råd mener, at man om nødvendigt må tvangsfodre eritreanerne, og Rådet tvivler ikke på, at FN-organisationerne vil hjælpe i denne henseende. Man bør også overveje at give tvangsnødhjælp til andre afrikanske lande som f.eks. England, Uganda og Valby.

Racisme på tv, tak

Det er kommet frem, at der forekommer racisme i den engelske udgave af Big Brother, hvor en indisk “Bollywood”-stjerne bliver mobbet pga. sin tvivlsomme herkomst.

Da Uetisk Råd elsker såvel racisme som fordummende tv, kan Rådet kun bakke op om disse hændelser, og Rådet opfordrer desuden til, at nyhedsværter gør grin med interview-“ofre”, hvis disse stammer fra mindreværdige lande, såsom Niger eller Christiania.

Happy slapping – en sød spøg

Happy slapping er et uomtvisteligt diskussionsemne, som vinder frem i den vestlige verden nu til dags, særligt i USA og England. Også herhjemme har der været interessante tilfælde af dette moderne fænomen. Da Uetisk Råd finder, at dette er et tegn på naturlig udvikling blandt unge, mener vi derfor, at diskussionen skal handle om bedre vilkår for happy-slapperne (samt -clankerne).

Børnene (dvs. “ofrene”) lærer, at de skal se sig over skuldrene, for ellers siger det *klaps*! På denne måde lærer børnene at forsvare sig i en globaliseret, hævngerrig og hadefuld verden. Og de, som “overfalder” andre – og optager episoderne med mobiltelefoner – gør det af godt hjerte; de vil uddanne de andre, som ikke lige ved nok om dette og hint. Desuden beviser dette desuden, at mobiltelefonen kan bruges til andet end at sende dødstrusler per sms.

Fodboldklubber

Uetisk Råd kan intet andet end at opfordre den uetiske fodboldfan til at støtte følgende klubber:

  • Dynamo Berlin
    Grundlagt som fodboldklub for Stasi-agenter under DDR-regimet.
  • Lazio
    Klubbens fans er berygtede verden over for deres højreradikale fremtoning.
  • AC Milan
    Klubbens ejer er Silvio Berlusconi, som Uetisk Råd gerne ser som opkøber af TV2.
  • Millwall
    Klubbens fans er blandt de mest berygtede i Storbritannien. Millwall er derudover et af de mest kriminelle kvarterer i London.
  • Cardiff City
    Den walisiske klubs tilhængere overgår de engelskes “grusomheder”.
  • Celtic FC
    Skotsk, katolsk klub fra Glasgow. Strides hvert år med den protestantiske klub Rangers FC, som også er fra Glasgow. Had er med andre ord fremherskende.

Tilskuervold – en naturlig del af sport

Igennem årene har særligt England, Italien og Argentina oplevet tilskueruroligheder til fodboldkampe, hvor det i enkelte tilfælde har kostet menneskeliv. Volden i England nåede sit højdepunkt i 80’erne, hvor der nærmest herskede anarki under fodboldkampe. Helt “galt” gik det til en Europa Cup-finale mellem Juventus og Liverpool på Heysel Stadion i Bruxelles, hvor 39 blev dræbt.

Dog må det til Uetisk Råds ærgrelse konstateres, at disse to lande har bekæmpet volden effektivt det seneste årti. For volden er en naturlig del af sport. Det er både underholdende at se på, og desuden er sport også en måde at konkurrere fysisk på. Det samme gælder for vold. Medierne tjener styrtende med penge på at fokusere på sådanne events. Ydermere er der visse opdragelsesmæssige aspekter vedrørende fodbold-bandevold. Her kan unge mennesker lære, hvordan samfundet fungerer.