Tag-arkiv: inflation

Mere korruption og inflation

Foto: Hamidsad.
Foto: Hamidsad.

Danmark bliver jævnligt udråbt til at være verdens mindst korrupte land, hvilket selvfølgelig piner Uetisk Råds korrumperede sjæl.

Men heldigvis betyder “det mindst korrupte land” jo ikke, at Danmark slet ikke er korrupt, men blot at andre lande er endnu mere korrupte; og i øvrigt er det jo ikke værre, end at det kan laves om ved at korrumpere løs, så Danmark kan klatre op/ned ad rangstigen.

Rådet blev derfor lykkeligt over at læse, at Lars Rohde, direktøren for Nationalbanken, har ansat sin nabo i en stilling med en månedsløn på 173.913 kr., naturligvis uden at slå stillingen op først. Ganske vist er det ikke nogen særlig bedrift at få en høj løn i en bank, der trykker sine egne penge, men der er alligevel grund til at glæde sig over, at hjørnestenen i dansk valutapolitik korrumperes.

Uetisk Råd opfordrer alle centralbanker til (også på dette område) at lade sig inspirere af Robert Mugabes paradisiske land, Zimbabwe. Den strålende pengepolitik, som føres af Zimbabwes centralbank, sikrede i november 2008 en hyperinflation på ikke mindre end 79,6 milliarder procent, hvorefter landet desværre opgav at have sin egen valuta.

Se også Rådets gamle bekendtgørelse om Jørgen Poulsen og negerpengene.

Krig – en forudsætning for vækst

krigSom enhver samfundskender og økonomisk vismand ved, så bliver lande, som har deltaget i krig, i de fleste tilfælde rigere af at have ført en krig. Således steg velstanden generelt i USA, efter at det i mange henseender storslåede land med dødsstraf m.m. deltog i Anden Verdenskrig. Erhvervslivet bliver mildest talt sat i sving for at bygge lande(t) op igen. Blandt andet våbenindustrien oplevede et opsving, som det også var tilfældet for nylig med den nyligt overståede Irak-krig. Hvad der har været dyrt for USA i denne sammenhæng er, at de samtidig har skullet bruge unødvendigt store ressourcer på nødhjælp til den almene irakiske befolkning. Derved står det hurtigt klart: Krig gavner et lands erhvervsliv, hvor man spilder penge på nødhjælp til den befolkning, man netop har bekriget.

Derfor finder et absolut enigt Uetisk Råd, at vi eksempelvis indenfor EU’s grænser med nødvendighed må lave pagter, hvori de enkelte lande imellem aftaler, at bekrige hinanden i økonomisk kritiske perioder med lav vækst, inflation og høj arbejdsløshed. Et nyligt, aktuelt eksempel er den høje arbejdsløshed i Tyskland. Uetisk Råd opfordrer landet til at gå i krig med østlandene, som så absolut kunne få brug for en “vitaminindsprøjtning”.