Tag-arkiv: Information

Annegrethe Rasmussen ny chef på Information

Dagbladet Information skal have ny chefredaktør, eftersom den gamle, Christian Jensen, er skiftet til Politiken, hvor den nasale, selvkørende talerobot Bo Lidegaard er blevet fyret. På mediemetamediet Kommunikationsforum funderer Timme Bisgaard Munk over, hvem der kan tænkes at blive ny rorgænger på Information – både dem, der gerne vil, og dem, der helst vil være fri.

Imidlertid har han overset den mest oplagte af alle kandidater: Annegrethe Rasmussen, der tilmed arbejder for netop Kommunikationsforum. Hvorfor? Derfor:

Har hun de rigtige meninger, og er hun erfaren nok?
Om hun er! Annegrethe Rasmussen er jo på samme tid en amerikansk østkyst-hattedame og en bedrevidende kystbanesocialist fra lidt nord for Østerspelt, kort sagt selve inkarnationen af en Information-læser. Hun har været medlem af Berlingskes chefredaktion, hvor hun blev fyret på grund af plagiat, fordi hun havde afskrevet en lederartikel fra Politiken(!)

Har hun et tilstrækkeligt nært forhold til Information?
Om hun har! Hun har tidligere (ligesom alle andre journalistiske typer i Danmark) arbejdet for Information, indtil hun blev fyret på grund af plagiat – igen. Bonus: Manden, der stod i spidsen for fyringen, er den afgående chefredaktør Christian Jensen, som kaldte hendes afskrift, kildesjusk og citatopspind for »grove overtrædelser af basale journalistiske standarder«.

Kan hun tiltrække de rigtige kræfter til Information?
Om hun kan! Til sit nye hjemmehæklede medie POV.provinsiel har hun allerede kapret journalistiske mastodonter som Maria Helleberg, Jørgen Dragsdahl og Jeppe Nybroe – kort sagt alle de bedste fra det forrige årtusinde. De følger nok gerne med over til Information, hvor Annegrethe Rasmussen i kraft af sin integritet og sit vindende væsen sikkert også vil kunne tiltrække andre perler som Kurt Thyboe (Ugens Rapport), Eric Danielsen (Månedens Stalinist) og Karen Thisted (Årets Uetiker).

Mads Qvortrup er en bedrager og en hykler

“Akademikeren” Mads Qvortrup er blevet afsløret i at bringe interviews med personer, der i flere år har været døde. Dagbladet Information, der bragte Qvortrups artikler, vil ikke gøre noget. Som forklaring siger han selv:

»Jeg har lavet en række fejl. Det beklager jeg, og det tager jeg på min kappe. Jeg er ikke uddannet journalist, men akademiker, og jeg fandt ud af i den periode, at den skrevne journalistik ikke var min stærke side, og jeg tog konsekvensen og sagde mit job op på Information,« fortæller han i dag til Journalisten. (Kilde)

Nu er der ingen grund til, at Mads Qvortrup skal være så beskeden og nøjes med at kalde sin svindel for “fejl”. Hvis man kommer til at bytte om på et navn, er det en fejl; men hvis man påstår, at man har lavet nye interviews med folk, der efterfølgende viser sig ikke at have levet de sidste par år, er det ikke en fejl, men derimod løgn og manipulation. Og det viser sig, at Mads Qvortrup er erfaren, når det kommer til manipulation:

Mads Qvortrup har tidligere modtaget hård kritik som sit arbejde som forsker. I 2001 måtte den danske Magtudredning trække hans forskningsbidrag tilbage. Det skete fordi han selv sad i bestyrelsen for et spindoktorfirma, som han samtidig foregav at undersøge i en rapport. Mads Qvortrup erkendte efterfølgende i bladet “Forskning” at “det givetsvis er uetisk”. (Kilde)

Uetisk Råd er begejstret for svindelagtige og potentielt kriminelle mediefolk, og Rådet vil derfor i al stilfærdighed påpege, at Mads Qvortrup ikke blot er en fejlbarlig akademiker; han er en svindler, en bedrager og en fupmager, og nu er han så åbenbart også en hykler. Dejligt, mener Rådet.

Se også Rokokopostens “interview” med den clairvoyante Qvortrup.

Hvis De, kære læser, er interesseret i mere akademisk fup og svindel, kan De fornøje Dem med sagen om det doktorale plagiat, som blev udført af den fhv. tyske forsvarsminister Karl Theodor Maria Nikolaus Johann Jacob Philipp Franz Joseph Sylvester Freiherr von und zu Guttenberg.