Tag-arkiv: Mads Qvortrup

POV.provinsiel: ny farlig konkurrent til Uetisk Råd

pravda_pov_international_kgb_annegrethe_rasmussen_joergen_dragsdahl_jeppe_nybroe_leninDet nye onlinemedie Point of View / POV.international er blevet lanceret. Uetisk Råd troede først, at der var tale om ét af Rådets egne projekter, men omfattende undersøgelser af Rådets organisation og dets skumle kældre har dokumenteret, at mediet ikke er skabt af UR. Det skulle man ellers tro, når man ser, hvem der findes blandt mediets ledere og bidragydere:

  • Annegrethe Rasmussen, kendt for masseplagiat begået på Information, Altinget, P, Berlingske, Elle mv.
  • Jeppe Nybroe, kendt for at producere forfalskede reportager til fordummelsesmediet DR (som tidligere er blevet overtaget af Uetisk Råd).
  • Jørgen Dragsdahl, kendt for ikke på nogen som helst måde at have haft nogen form for tilknytning til KGB eller Sovjetunionen. Faktisk er Jørgen Johannes Dalitz Dragsdahl nok det menneske i verden, der er mest kendt for aldrig nogensinde at have været påvirkningsagent for KGB (trods de mange møder med ansatte i KGB og det vedholdende arbejde med at udbrede sovjetisk desinformation i offentligheden).
  • Maria Helleberg, kendt for at kræve god tone i debatten, hvorefter hun kaldte en debattør for svinefjæs.

Uetisk Råd undrer sig over, at f.eks. Mads Qvortrup og Michael Qureshi (endnu?) ikke er på listen. Vi hilser konkurrenten velkommen/forbander den langt væk, idet Rådet dog opfordrer POV.international til straks at tage navneforandring til POV.provinsiel – en ærligere varebetegnelse for den type postfaktuel, uetisk “journalistik”, som udsendes fra skribenternes hånd, eller hvilket organ de nu måtte bruge til at skrive med.

Henrik Qvortrup skifter fra TV2 til Uetisk Råd

Den skandaleombruste “journalist” Henrik Qvortrup tager endnu et skridt op ad den uetiske karrierestige. Qvortrup, der tidligere har lavet sit beskidte arbejde for moralsk anløbne virksomheder som Ekstrabladet, BT og Anders Fogh Rasmussen, er nemlig blevet involveret i den store sag om slamjournalistikkens højborg, Se & Hør, der har brugt ulovlige kontodata til at overvåge kendte menneskers færden. Qvortrup har som konsekvens heraf opsagt sit nuværende job på tumpe-stationen TV2, og det er Uetisk Råd en stor glæde at kunne byde Qvortrup velkommen i Rådet, hvor han bl.a. vil arbejde med emner som islam, organhandel og limeksport.

Rådet har gode erfaringer med Qvortrup-slægtens uetiske gener, eftersom Rådet i forvejen har ansat Henrik Qvortrups slægtning, den løgnagtige akademiker og svindlende journalist Mads Qvortrup.

Mads Qvortrup er en bedrager og en hykler

“Akademikeren” Mads Qvortrup er blevet afsløret i at bringe interviews med personer, der i flere år har været døde. Dagbladet Information, der bragte Qvortrups artikler, vil ikke gøre noget. Som forklaring siger han selv:

»Jeg har lavet en række fejl. Det beklager jeg, og det tager jeg på min kappe. Jeg er ikke uddannet journalist, men akademiker, og jeg fandt ud af i den periode, at den skrevne journalistik ikke var min stærke side, og jeg tog konsekvensen og sagde mit job op på Information,« fortæller han i dag til Journalisten. (Kilde)

Nu er der ingen grund til, at Mads Qvortrup skal være så beskeden og nøjes med at kalde sin svindel for “fejl”. Hvis man kommer til at bytte om på et navn, er det en fejl; men hvis man påstår, at man har lavet nye interviews med folk, der efterfølgende viser sig ikke at have levet de sidste par år, er det ikke en fejl, men derimod løgn og manipulation. Og det viser sig, at Mads Qvortrup er erfaren, når det kommer til manipulation:

Mads Qvortrup har tidligere modtaget hård kritik som sit arbejde som forsker. I 2001 måtte den danske Magtudredning trække hans forskningsbidrag tilbage. Det skete fordi han selv sad i bestyrelsen for et spindoktorfirma, som han samtidig foregav at undersøge i en rapport. Mads Qvortrup erkendte efterfølgende i bladet “Forskning” at “det givetsvis er uetisk”. (Kilde)

Uetisk Råd er begejstret for svindelagtige og potentielt kriminelle mediefolk, og Rådet vil derfor i al stilfærdighed påpege, at Mads Qvortrup ikke blot er en fejlbarlig akademiker; han er en svindler, en bedrager og en fupmager, og nu er han så åbenbart også en hykler. Dejligt, mener Rådet.

Se også Rokokopostens “interview” med den clairvoyante Qvortrup.

Hvis De, kære læser, er interesseret i mere akademisk fup og svindel, kan De fornøje Dem med sagen om det doktorale plagiat, som blev udført af den fhv. tyske forsvarsminister Karl Theodor Maria Nikolaus Johann Jacob Philipp Franz Joseph Sylvester Freiherr von und zu Guttenberg.