Tag-arkiv: Timme Bisgaard Munk

Annegrethe Rasmussen ny chef på Information

Dagbladet Information skal have ny chefredaktør, eftersom den gamle, Christian Jensen, er skiftet til Politiken, hvor den nasale, selvkørende talerobot Bo Lidegaard er blevet fyret. På mediemetamediet Kommunikationsforum funderer Timme Bisgaard Munk over, hvem der kan tænkes at blive ny rorgænger på Information – både dem, der gerne vil, og dem, der helst vil være fri.

Imidlertid har han overset den mest oplagte af alle kandidater: Annegrethe Rasmussen, der tilmed arbejder for netop Kommunikationsforum. Hvorfor? Derfor:

Har hun de rigtige meninger, og er hun erfaren nok?
Om hun er! Annegrethe Rasmussen er jo på samme tid en amerikansk østkyst-hattedame og en bedrevidende kystbanesocialist fra lidt nord for Østerspelt, kort sagt selve inkarnationen af en Information-læser. Hun har været medlem af Berlingskes chefredaktion, hvor hun blev fyret på grund af plagiat, fordi hun havde afskrevet en lederartikel fra Politiken(!)

Har hun et tilstrækkeligt nært forhold til Information?
Om hun har! Hun har tidligere (ligesom alle andre journalistiske typer i Danmark) arbejdet for Information, indtil hun blev fyret på grund af plagiat – igen. Bonus: Manden, der stod i spidsen for fyringen, er den afgående chefredaktør Christian Jensen, som kaldte hendes afskrift, kildesjusk og citatopspind for »grove overtrædelser af basale journalistiske standarder«.

Kan hun tiltrække de rigtige kræfter til Information?
Om hun kan! Til sit nye hjemmehæklede medie POV.provinsiel har hun allerede kapret journalistiske mastodonter som Maria Helleberg, Jørgen Dragsdahl og Jeppe Nybroe – kort sagt alle de bedste fra det forrige årtusinde. De følger nok gerne med over til Information, hvor Annegrethe Rasmussen i kraft af sin integritet og sit vindende væsen sikkert også vil kunne tiltrække andre perler som Kurt Thyboe (Ugens Rapport), Eric Danielsen (Månedens Stalinist) og Karen Thisted (Årets Uetiker).

Væk med dansk!

Dansk Sprognævn udtrykker bekymring over det engelske sprog stilling i Danmark. Nævnet frygter, at engelsk skal fortrænge dansk på områder som forskning og uddannelse mv. og dermed undergrave det danske sprogs stilling som samfundsbærende, og man foreslår derfor, at der skal gribes ind over for videregående uddannelsesinstitutioners udbud af uddannelser på engelsk.

Uetisk Råd er helt uenig med Sprognævnet. Rådet mener tværtimod, at det er af afgørende betydning, at man kaster vrag på enhver form for selvstændig dansk kultur, herunder sproget. Det danske sprog er simpelthen en hindring for det fremtidige utopia, hvor ingen tager hensyn til andet end profit, og hvor alle taler dårligt engelsk (eller rettere amerikansk) med hinanden, uden hensyn til deres egen tusindårige “kultur”. Uetisk Råd foreslår derfor, at der indføres et centralt kvotesystem for de videregående uddannelser, således at 60 % af uddannelserne fremover udbydes på engelsk, mens resten enten skal nedlægges eller udbydes på arabisk.

Heldigvis har Uetisk Råd bemærket, at professionelle sprogfolk allerede har taget Rådets ønsker til efterretning; således kan nedenstående læses på hjemmesiden for Forbundet for Kommunikation og Sprog (Rådet har markeret de dejligste af de importerede ord):

  • Corporate social responsibility: Ideen om at virksomheder skal tage socialt ansvar i samfundet, er baseret på en filosofi om at virksomheden skal behandle såvel interne som eksterne stakeholdere på en etisk forsvarlig måde. Body Shop var en af foregangsvirksomhederne med miljøengagement og modstand mod dyreforsøg. Siden fulgte Nike … hvor de gik fra at være global paria blandt ngo’er (non governmental organizations) til at blive normsættende … En mere kynisk opfattelse af corporate social responsibilty er at det ganske enkelt er god issue management fordi mange kriser proaktivt kan forebygges hvis virksomheder virker som om de tager et samfundsansvar. (Fra Kommunikation og Sprog)

Som det ses, er professionelle sprogbrugere (f.eks. Timme Bisgaard Munk, sprogspasser på videregående niveau) allerede på nuværende tidspunkt ude af stand til at skrive på korrekt dansk uden at inddrage unødvendige, malplacerede, hæslige og dermed dejligt uetiske ord fra engelsk, og Uetisk Råd ser derfor med fortrøstning frem til den danske kulturs snarlige undergang under almindelig jubel eller blot ligegyldighed.