Tag-arkiv: kultur

Ny organisation: Kræftens Fremme

Kræftens FremmeI forgårs holdt Kræftens Bekæmpelse landsindsamling og fik mere end 36 mio. kr. i kassen. Uetisk Råd vil gerne have fingre i lignende midler, og samtidig synes Rådet, at det er forkasteligt, at ingen tager sig af kræftens interesser. Vi har derfor lanceret organisationen Kræftens Fremme, der skal sende sine fangarme ned i danskernes pengepunge (og sine metastaser ud i deres organismer).

Den nye organisation tager udgangspunkt i den opfattelse, at vi som mennesker ikke har ret til at bestemme, at kræft er forkert, bare fordi kræften nedbryder vores kroppe og slår os ihjel. Kræften følger jo bare sin kultur, og den må vi respektere. Kræft har de samme rettigheder som os andre, og bare fordi vi ikke selv er kræftceller, skal vi jo ikke forhindre andre i at være det. Kræft og mennesker har tidligere levet i smuk, mangfoldig symbiose med hinanden, så det er for galt, når man nu fra menneskelig side vil skille sig af med kræften.

En kræftknude er en ven, du ikke har mødt endnu! Et venskab med kræften varer livet ud!

Har du talt med din bøddel i dag?

En dialogkonsulent. Foto: Andrew Butko
En dialogkonsulent. Foto: Andrew Butko (GFDL 1.3)

Nok en gang er Europa ramt af terror, og som sædvanlig ved ingen, hvad man skal gøre ved det. For hvordan stopper man krigsførende jihadister? “Man kunne jo prøve med de samme midler, som man ville bruge mod alle andre militære trusler mod statens eksistens!” siger den uvidende læser måske, men en undersøgelse fra Uetisk Råd viser, at dette er 100 % forkert. Det korrekte svar er mere dialog.

Det er nemlig et generelt problem, at “ofrene” for terroren er selvtilstrækkelige og ikke vil tale med dem, der i hemmelighed har tænkt sig at slå dem ihjel. For eksempel må man som uetisk analytiker spørge, om alle de mennesker, der blev slagtet ved koncerten med Eagles of Death Metal på Bataclan i Paris, ikke kunne have gjort mere for at igangsætte en dialog med de islamiske massemordere frem for at lade sig nedskyde og på andre måder henrette på denne irriterende passivt-aggressive måde.

Det samme gælder for de nylige terrorbomber mod metroen og lufthavnen i Bruxelles (og de tidligere metroterrorangreb i London og Madrid, som vi heldigvis for længst har glemt igen): Kunne passagererne ikke have taget sig lidt sammen og ligesom have forsøgt at italesætte den kulturelle problemstilling frem for at gøre sig selv til ofre ved at lade sig dræbe? Jo, det kunne de nemlig.

Også i de mindre hændelser i dagligdagen må der rejses et ubetinget krav om mere samtale – og frem for alt må det kræves, at ofrene udviser mere forståelse for gerningsmændenes ret. Når en muslimsk kvinde er blevet banket gul og blå (dvs. svensk-multikulturel) af sin mand, får hun at vide af sin imam, at hun ikke skal gå til politiet. Dette er en helt korrekt handlemåde, viser UR’s analyser; hvis hun var gået i dialog (dvs. havde tiet stille og rettet sig efter manden), havde hun måske ikke fået bank – men i stedet valgte hun at få bank og dermed spille offerkortet.

Hvis hun i stedet for den selvoptagne offermentalitet havde tænkt lidt over Habermas’ diskursanalyse, ville hun have vidst, at respekt for den voldelige modparts legitime synspunkter er vejen til en herredømmefri samtale, dvs. en samtale, hvor voldsmanden har magten.

Globaliseringsrådet

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har nedsat et råd, kaldet Globaliseringsrådet, bestående af fremtrædende erhvervsledere og andet godtfolk, som skal råde regeringen mht. hvad denne fremover skal foretage sig for at imødekomme forskellige udfordringer i bl.a. konkurrenceøjemed.

Uetisk Råd er som tidligere beskrevet imod globalisering (undtagen hvis denne kan føre til fremmedgørelse og islamisering). Vi har derfor lavet et alternativt råd, hvilket får betegnelsen Nationaliseringsrådet. Dette råd vil bestå af militærjuntafolk fra Sydamerika, ny- og gammelnazister og -fascister, Bjarne Riis, Republikken Zimbabwes præsident Robert Mugabe og endelig de to administrerende direktører Lars Larsen (Jysk Sengetøjslager) og John “rich pig” Wallace (Capitalist Industries, Inc.)

Disse prominente personligheder vil altså fremover udarbejde materiale, som Uetisk Råd på vegne af Nationaliseringsrådet vil overgive til den danske statsforvaltning. Den fremtrædende og nu desværre forhenværende statsleder, stats- og guttermanden Saddam Hussein, der er kendt for sine rationelle og (u)tiltalende ledelsesprincipper, vil blive tilknyttet Nationaliseringsrådet som ekstern konsulent.

Visse aspekter af globaliseringen er dog naturligvis at betragte som eftertragtelsesværdige, herunder den totale nedbrydning af kultur og traditioner i den frie handels navn, den globale handel med kvinder til prostitution og ikke mindst lim-industriens transnationale afsætningsmuligheder.

Privatisér militæret!

Blandt Uetisk Råds mange svar på globaliseringen og dennes medførte, naturlige problemer er ét af svarene en privatisering af vort militær. Danmark vil som nation kunne tjene ustyrlige summer af værdier i form af penge, men så sandelig også i form af åndelig glæde, hvis hæren i fremtiden vil kunne fungere som en lejehær for nationer af “kritisk” karakter. Eksemplerne er mangfoldige: Kina kan leje vor hær til en fremtidig invasion af Taiwan. Jo før jo bedre!

Også andre steder i Kina ville mere militær kunne gøre gavn, f.eks. i den fortsatte undertrykkelse af Tibet. Kulturelle afvigere kan ikke undertrykkes nok, mener Uetisk Råd.

Kunst

monaUetisk Råd anser det skrevne og talte sprog som den eneste nødvendige udtryksform, og anbefaler således justitsministeriet at forbyde alle former for kunst. Uetisk Råd publicerer i den forbindelse en liste over anbefalede straffe for kunst-forseelser.

Uddrag fra Fortegnelse over Kunstforseelser, 2005.

Karakterangivelser: 1–3: Udvisning af landet. 4–6: Længere fængselsstraf/arbejdslejrophold. 7–9: Tortur. 10: Dødsstraf som anbefalet her.

  • Mimekunst: 10
  • Abstrakt kunst: 9
    Herunder: Finger- eller anden legemsdelsmaling: 10
  • Dans: 8
  • Musik: 7
    Herunder: Rap: 10
  • Teater: 6
    Herunder: Børneteater, klovneri, cirkus med mere: 9
  • Skønlitteratur/alt andet end faglitteratur: 5
    Herunder: Digtning: 10
  • Almindelig kunst, portrætter med mere: 4
    (Fotografiapparatet er opfundet for mere end 150 år siden, og Uetisk Råd anser malede portrætter som en provokation mod evolution og udvikling.)

Hent også Uetisk Råds anti-kunst-baggrundsbillede (1600×1200) her.

Ghettoer

Ghettoen er et nødvendigt onde i dagens samfund, eftersom mange af beboerne selv har valgt denne bopæl. Det er en læresætning i liberalismen, at mennesket selv skal kunne vælge et sted at bo. De mange nydanskere kan i disse ghettoer videreudvikle deres kultur på bedste Harlem-vis.

Dog vil mange ghettokritikere anføre, at kriminaliteten blomstrer i ghettoområder. Fint, mener Uetisk Råd. Kriminalitet er en del af deres kultur.